Hi, Ik ben Rik Vogelaars.

Wie ben ik?

Ik ben een video- en fotograaf met een passie voor actiesport, muziek en beeld. Beeld is hierbij de overkoepelende passie. Beeld is een universele taal die iedereen begrijpt en is enorm handig om verhalen mee te vertellen. Ik vind het erg interessant om verhalen in beeld te brengen en sta open om dit op zoveel mogelijk manieren te doen.

Wat doe ik?

Momenteel studeer ik Communicatie International Event, Music and Entertainment studies op Fontys Academy for Creative Industries, in Tilburg. Voor dat ik aan deze studie begonnen ben, heb ik de MBO opleiding Mediavormgeving afgerond en ben ik afgestudeerd als Grafisch Vormgever.

Naast mijn huidige opleiding probeer ik zoveel mogelijk met beeld te doen, zowel voor mezelf als voor bedrijven en heb mezelf daarom ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en werk momenteel als freelancer.

Hoe ga ik te werk?

Het creëren van beeld ontstaat uit de behoefte om iets te laten zien of te vertellen. Zodra deze behoefte bekend is, ga ik dit omzetten in een idee. Hier denk ik vervolgens goed over na en zet daarna mijn gedachten op papier. De manier van het idee uitwerken ligt er maar net aan welk middel ik ga gebruiken en waar de behoefte ligt. Bij een video werk ik dit bijvoorbeeld uit in een storyboard en bij het ontwerpen van een logo maak ik veel schetsen. Tot slot realiseer ik het door een beeld daadwerkelijk vast te leggen en uit te werken, waardoor er uiteindelijk een verhaal mee kan worden verteld.

Waar kun je mij vinden?

Facebook

Instagram

LinkedIN

YouTube

Vimeo

Snapchat

KVK: 63593572 | BTW: NL216711836B01